Tips på ledarutbildningar & material

Här samlar vi utbildningar och evenemang för ledare som vi vill rekommendera till alla verksamma ledare i Salt. Vi försöker att hålla sidan uppdaterad löpande, men om något ser konstigt ut, hör av er!


Skatten

Skatten är ett unikt material för söndagsskolan och andra barngrupper. Det är kreativt, det har en genomtänkt teologi och pedagogik och det tar barnets egen tro på allvar. Här finns gott om resurser för dig som är ledare och som vill växa vidare i din ledarroll och i din förståelse av de bibeltexter som materialet är uppbyggt kring. Fokus ligger på barn i åldrarna 3-10 år.


Soul Children

Soul Children är ett gospelkoncept för 10-16:åringar.
Salt är huvudman för Soul Children, och i Västsverige finns flertalet körer.


Jesus till barnen

En ekumenisk barnledarkonferens för dig som är anställd eller ideell ledare i kyrkans barnverksamhet.


Kallad
En ekumenisk ungdomsledarkonferens för dig som är anställd eller ideell ledare i kyrkans tonårsarbete.


Redo att leda är en ekumenisk scoutledarhelg som bland annat Salt är med och anordnar. En klockren möjlighet att träffa ledare från olika scoutkårer från hela Sverige och att lära sig en massa nytt!


Ska’ut är en utbildning som arrangeras av Equmenia scout. Det är en grundläggande scoutledarutbildning som riktar sig till scouter och ledare från 16 år. På utbildningen får du leva friluftsliv, gå på hajk, fundera kring livsfrågor, Bibeln och ledarskap. Du får också jobba med miljö- och internationella frågor och hantverk. Se en film om Ska’ut

Albin Sjölund ifrån Salt Tolered har gått kursen och säger så här: ”Jag älskade att gå Ska’ut för att man fick vara med så många härliga människor i sin egen ålder och göra fantastiskt roliga saker tillsammans. Ska’ut ger så många bra minnen som jag kommer att ha kvar resten av livet. Oavsett om man har tänkt att bli ledare eller inte tycker jag att man ska gå Ska’ut eftersom att man får lära sig så mycket mer om sig själv också och om scouting överlag.”


Trygga Möten startades av Scouterna 2005. Målet är att Scouterna ska vara tryggt, säkert och fritt från övergrepp. Från och med 2013 är det obligatoriskt för alla scoutledare att gå kursen. Om du vill gå utbildningen och inte är scoutledare, hör av dig till vår Saltkoordinator för barn och scout.


Fler utbildningar från Riksorganistionen Scouterna (som Salt är medlemmar i) drivs genom Scouternas Folkhögskola. Genom de regionala utbildningsgrupperna kan man önska sig en kurs, alternativt söka i kurskatalogen efter planerade kurser. En av kurserna, Treklöver Gilwell, har Mattias Nilsson ifrån Salt Eldsberga-Tönnersjö gått, LÄS HÄR vad han tänker och tycker om utbildningen.