Om Salt Scout

Sedan 2013 är Salt med vår verksamhet Salt Scout en självständig samverkansorganisation i Scouterna Sverige. Här kan du hitta information, resurser och material kring vårt centrala och lokala scoutarbete. 

SALT SCOUT – VILKA ÄR VI?

”Vi är Salts scoutarbete, vi är unga och gamla med olika erfarenheter. Vi finns i hela landet och ingår i en världsvid gemenskap. Vi är nyfikna och vårt arbete genomsyras av kristen tro och kristna värderingar. I vår gemenskap är alla viktiga och vi arbetar tillsammans utifrån den lilla gruppens möjligheter. Vi vill visa på Guds kärlek genom Jesus Kristus. Vi vill stärka barnen i deras vardag och hjälpa dem till att på ett schysst sätt ta ansvar för hela Guds skapelse.”

Redo för roliga äventyr? Sugen på att träffa nya kompisar? Vill du lära dig mer om naturen? Då har du kommit rätt, välkommen till Salt Scout!

Hos oss får du vara med om en massa olika saker, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. Vi har samlingar där vi sjunger och samtalar om vad vi tror på och om andra viktiga saker. I Scouterna är man ofta ute i naturen, åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön, och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka.

På somrarna åker vi ofta på läger. Där bor vi i tält och träffar scouter från andra ställen. Vi bygger kök, matbord och allt annat man kan behöva. Vi gör dessutom aktiviteter varje dag där man sjunger, sportar, pysslar och leker.

I Scouterna lär dig genom att pröva själv! Men det finns förstås vuxna ledare som hjälper och stöttar. Som scout är man med i en patrull. En patrull är en liten grupp med scouter. I patrullen samarbetar man för att klara av utmaningar. Tillsammans i patrullen klurar man ut lösningar på problem men bestämmer också nya roliga saker att göra.

Verksamheten i Salt Scout-kårer bedrivs av de lokala Saltföreningarna, där scoutrådet spelar en avgörande roll. Salt Scout Västsveriges kontakt med Salts riksorganisation går genom det Centrala Scoututskottet (CSU).

För information, resurser och material kring vårt centrala och lokala scoutarbete, gå till scoutsidan på Salt riks hemsida.

Sugen på att gå en ledarkurs? Klicka här.

Patrullriks, lokala läger m.m.

Sedan 1960-talet anordnar EFS vart tredje år ett riksscoutläger som kallas Patrullriks. Kolla gärna på filmen från när Patrullriks var i Västsverige 2011! HÄR hittar ni den.

Vi brukar också anordna hajker och lokala läger i Västsverige. För mer information om våra scoutarrangemang kan du följa dessa länkar:

Vinterhajk

Nabbenhajk

Patrullriks

Kämpalek

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till vår Saltkoordinator för barn och scout.

Salt scouts logga