Lediga tjänster


Här samlar vi lediga tjänster både för regionen och lokalföreningarna. 

EFS Västsverige söker Saltkoordinator, 80%

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Vi söker dig som vill vara med och utforma verksamheten med barn, unga och familjer i EFS & Salt i Västsverige. EFS region Västsverige har cirka 40 EFS-föreningar och grupper samt ett 20-tal Salt-föreningar. Du ingår i ett team med regional missionsledare och ytterligare en saltkoordinator på EFS Västsveriges regionskansli.

Tillsammans med den andra saltkoordinatorn fördelas ansvaret kring planering och undervisning vid barn- och ungdomsläger, konfirmandläger, scoutverksamhet och ledarutbildning mm. Utöver det hjälps ni åt att hålla kontakt med föreningarna och stötta deras barn- och ungdomsverksamhet. I tjänsten ansvarar du också för att stärka och utrusta olika ledargrupper, styrelser och projektgrupper. Uppdraget innefattar även administrativt arbete. 

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt, samordna, organisera och inspirera barn och vuxna. Vi söker dig som har lätt för att knyta kontakt med andra och som kan ställa dig bakom EFS och Salts vision och värdegrund. Meriterande är erfarenhet av EFS och dess föreningsliv samt tidigare engagemang och utbildning i kristet barn- och ungdomsarbete. Det är även en fördel om du har B-körkort samt data- och IT-vana. Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. 

Övriga upplysningar 
Vi utgår från en tjänstgöringsgrad på 80% av heltid, i form av förtroendearbetstid. Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse. Det börjar med vikariat på 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Placeringsorten är Hjälmareds folkhögskola, Alingsås. För anställningen gäller Branschavtal och löneavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal. 

Gå gärna in på vår hemsida www.efsvast.se för att läsa mer om organisationen.

Kontaktuppgifter och ansökan
Välkommen att höra av dig med frågor om tjänsten, till
Marie Gerdin (saltkoordinator) 0723-123171, marie.gerdin@efs.nu eller
Mikael Landgren (regional missionsledare)  076-019 24 72, mikael.landgren@efs.nu

Facklig representant: Malin Söderstjerna-Ersson, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se,  070-34 33 777, Vision Ekumeniska.

Ansökan skall vara inne senast den 5 juni och skickas per e-post till regional missionsledare Mikael Landgren mikael.landgren@efs.nu. Bifoga personligt brev och CV.


Gårdsföreståndare till Luthagård

EFS i Västsverige söker gårdsföreståndare till Luthagård i Dals-Ed i Dalsland för att leda och utveckla gårdens verksamhet.
Gården ligger vackert vid sjön Lilla Le och erbjuder logi för enskilda och grupper och är ett viktigt redskap för att förverkliga vår vision om livsförvandlande Kristusmöten för oss, andra och världen. Vi vill att den ska finnas för människor i alla åldrar och inte minst för barn och ungdomar och ser den som en viktig del för EFS arbete i Dalsland. Idag gästas gården av t.ex. konfirmandgrupper, kurser, församlingar, retreater samt enskilda gäster.

Luthagård ägs av EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen) i Västsverige och EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan som betonar den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet för att var och en ska få växa i tro och utvecklas i lärjungaskap. EFS vision är “Människor och samhällen förvandlade av Jesus.”

Gården består av en huvudbyggnad samt logementboende och stuga för uthyrning. Det finns även ett tillhörande kapell. Se vidare om gården på https://www.efsvast.se/luthagard

Föreståndarens arbetsuppgifter är fördelade mellan praktisk uppgifter och ett värdskap och är mycket självständigt. Arbetstiderna är oregelbundna och formas utifrån verksamheten på gården vilket kan periodvis innebära långa arbetsdagar. De uppgifter som ingår är bl a följande:

  • Mottagande av bokningar
  • Planering och inköp inför läger och kurser
  • Diskning och städning
  • Ansvar för skötsel av gården, t ex trädgård.
  • Inkallande av extra personal vid behov
  • Ledande av andakter, undervisning och gudstjänster vid behov

Vi räknar med en tjänstgöringsgrad på 100% (som även går att fördela på två personer)
Boende kan ske på gården enligt överenskommelse.
Utbildning och/eller erfarenhet av liknande gårdsarbete är meriterande. B-körkort är också en fördel.
Varmt välkommen med din ansökan senast 5 juni till vastsverige@efs.nu och ange gärna löneanspråk.

Frågor kring tjänsten kan du ställa till
Staffan Lundberg
Berit Scott
Mikael Landgren


Lediga tjänster i hela landet hittar du på http://www.efs.nu och http://salt.efs.nu