Lediga tjänster


Här samlar vi lediga tjänster både för regionen och lokalföreningarna. 

Lutherska Missionskyrkan söker Barn- och ungdomsledare 70%

Barn och unga är vår framtid! I Lutherska missionskyrkan i centrala Göteborg vill vi erbjuda sammanhang där barn och unga får växa och utvecklas. Vi vill vara med och skapa en plats där kontakter knyts och gemenskap skapas, en plats som ger utrymme för människor att möta Gud. Vi vill att barn och ungas frågor, utmaningar och intressen ska påverka samtal, aktiviteter och verksamheten i stort. Vi söker dig som vill vara med att skapa, leda och utveckla dessa sammanhang tillsammans med oss.

Om oss
Lutherska missionskyrkan är en missionsförening med ca 200 medlemmar som är ansluten till EFS, en självständig rörelse inom Svenska kyrkan. Vi har ett fantastiskt läge på Vasagatan i centrala Göteborg med universitetet som närmsta granne. Vi är en aktiv och varm gemenskap med många ideella krafter som hjälper till både i gudstjänster och som ledare. Vi har idag olika typer av verksamheter för barn och unga så som en stor söndagsskola, musikverksamhet, skogsskola, tweenies, tonårsgrupp och mycket mer. Söndagsgudstjänsten ser vi som ett nav där alla åldrar möts. Församlingen präglas av ett rikt musikliv med stor kör, orkester mm.

Om arbetsuppgifter
– Verka för att barns och ungas perspektiv tas till vara och synliggörs i gudstjänstlivet och övrig verksamhet
– Samordna, stödja och inspirera ideella ledare i våra befintliga verksamheter 
– Tillsammans med oss leda utvecklingsarbete för verksamheten som vänder sig till barn och unga
– Stödja föreningen i stort genom att samordna, organisera och administrera 

Om dig 
– Du kan inspirera och entusiasmera
– Du lyssnar in och utforskar
– Du är nyfiken och initiativrik och har god förmåga att driva utvecklingsarbete mot tydliga mål
– Du är en skicklig pedagog med god förmåga att möta barn och unga utifrån deras sammanhang
– Du brinner för att barn och unga ska få växa i tron
– Du är duktig på administrativa uppgifter och har datorvana
– Vi ser gärna att du har ditt hjärta i Lutherska missionskyrkan och ser det naturligt att delta i vårt gudstjänstliv

Övrig information
Anställningen är på 70 % med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten inkluderar 20% församlingsadministrativt arbete. Arbete på kvällar och helger ingår i tjänsten. Flera utbildningar ger den kompetens vi söker. Viktigare är din erfarenhet och dina faktiska kompetenser. För anställningen gäller kollektivavtal mellan Arbetaralliansen och Vision Ekumeniska. I vårt arbete med att vår verksamhet skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852). Det innebär att den vi erbjuder anställningen i har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till styrelsen@lutherska.nu senast 1 oktober. Ansökningarna behandlas löpande.

Vill du veta mer? 
Olof Abrahamsson (präst) | 070-619 90 40 | olof@lutherska.nu
Johanna Arlinger (styrelseledamot) | 0702-16 04 50 | j_arlinger@yahoo.com
Mikael Landgren (regional missionsledare) | 076-019 24 72 | mikael.landgren@efs.nu

För mer information om Lutherska missionskyrkan – lutherska.nu
För mer information kring EFS i Västsverige – efsvast.se
Tillägg: Vi undanber oss vänligt försäljning av jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.


EFS & Salt i Västsverige söker Saltkoordinator

Vi söker dig som vill vara med och utforma arbetet med barn, unga och familjer i EFS & Salt i Västsverige. Vi kommer under hösten att gå in i en fördjupad process utifrån EFS & Salts tre fokusområden: att växa i lärjungaskap, leva i mission och forma kristna gemenskaper. Det betyder att du kommer vara med och genomlysa vår verksamhet utifrån dessa fokusområden så att vår vision och vår verksamhet alltmer harmonierar och allt tydligare hittar sin riktning. 

I det arbetet kommer du att arbeta i team tillsammans med regional missionsledare och den andre saltkoordinatorn. I tjänsten ingår även bl.a. att leda olika arbetsgrupper, att undervisa, att möta föreningar samt planera läger och samlingar. Tjänsten kan även innefatta arbete med konfirmationsläger. 

Meriterande är erfarenhet av kristet barn- och ungdomsarbete, förmåga att samordna samt inspirera och träna ledare. Det är viktigt att du trivs i EFS tradition och det är ett plus om du har erfarenhet av föreningsliv.

Regionen EFS Västsverige har cirka 40 EFS-föreningar och grupper samt ett 20-tal Salt-föreningar. Regionskansliet är placerat på Hjälmareds folkhögskola utanför Alingsås men det finns även en flexibilitet i att kunna arbeta delvis från annan ort. 

Vi utgår ifrån en tjänstgöringsgrad på 70%, med tillträde i september eller enligt överenskommelse. 

Vid frågor om tjänsten, kontakta Emma Boije (Saltkoordinator) 076-019 24 62, emma.boije@efs.nu eller Mikael Landgren, 076-019 24 72, mikael.landgren@efs.nu

Ansökan skall vara inne senast den 25 juli och skickas per e-post till regional missionsledare Mikael Landgren mikael.landgren@efs.nu. Bifoga personligt brev och CV.

Gå gärna in på vår hemsida www.efsvast.se för att läsa mer om organisationen. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska. Facklig representant: Stefan Nordström, 072-050 43 32, stefan.nordstrom@fv.vision.se, Vision Ekumeniska.

Annons som PDF


Lediga tjänster i hela landet hittar du på http://www.efs.nu och http://salt.efs.nu